Co student – to umělec?

Není pochyb o tom, že studenti PSJG mají rozmanité zájmy a že je nanejvýš obtížné je všechny vůbec zaznamenat. Není také pochyb o tom, že řada našich studentů se věnuje (a velmi úspěšně!) uměleckým oborům – hudbě, tanci, divadlu, filmu, výtvarnému umění, fotografování… Pro pedagoga PSJG je samozřejmě velmi příjemné, když si zajde na koncert, jehož se aktivně účastní studenti, které denně potkává ve škole.

Studenti našeho gymnázia samozřejmě nechyběli ani na velkolepě pojaté oslavě 40 let trvání ZUŠ Střezina. Diváci ve Velkém sále Aldisu tak mohli mimo jiné obdivovat i umění členky folklórního souboru Peciválek Elišky Dvořákové (1.F), stepařek souboru Fidgety Feet Michaely Hejnové (2.G), Sary Viktorie Bechtold (1.F) a Nely Žďárkové (1.G), členky skupiny scénického tance Simony Tušicové (5.F) či hráče kytarového orchestru Samuela Weinfurtera (5.F). Jako klavírní sólistka se publiku představila Bohumila Krečmerová (6.F).

Vydařené slavnostní představení může přiblížit také několik fotografií. Nalézt na nich naše výše zmíněné studenty nebude (až na jednu výjimku) nijak těžké.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek