Byli jste už na výstavě?

Někdo si možná řekne: „Na jaké výstavě? Co to má znamenat? Vždyť to se přece nesmí!“ Ale to není tak jednoznačné, jak se to může zdát. Jsou totiž vystavovatelé, kteří si i s různými zákazy umějí poradit. Samozřejmě nejde o žádné protiprávní jednání. Ale taková výstava za oknem do ulice? A právě na jednu takovou vás zveme.

Studentka PSJG Veronika Vítková (2.A) je známá svou příchylností ke všemu maličkému. Proto má ráda malá písmena (ta velká bere na milost jen výjimečně) a teď také malé výstavy. Jednu takovou malou (vše je v jednom okně) výstavu naleznete na Malém (jak jinak) náměstí v Hradci Králové. Stačí zapátrat na půlnoční straně náměstí, to správné okno najdete hned vedle domu s bílým (opravdu ne černým) koněm – směrem k domu, kde u babičky pobýval za studií Karel Čapek (dnes je v tom domě hotel a restarace – pojmenovaná je ovšem po královně, ne po Čapkově babičce).

O Veroničině výstavě určitě platí, že rozhoduje kvalita, ne množství. Ale o tom se musíte přesvědčit sami. My k tomu můžeme jen doporučit (vzhledem k Veroniččině zálibě v maličkostech, ovšem ohromných svým obsahem) brýle. Veronika píše malá písmena důsledně malá.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek