Adventní Smetana

Smíšený pěvecký sbor Smetana Hradec Králové, jehož dlouholetou členkou je profesorka PSJG Mgr. Jana Pražáková, si pro letošní advent připravil opravdu bohatý koncertní program.

První koncert se uskutečnil již v sobotu 3. prosince 2022 v Jaroměři a hned následují další: v pátek 9. prosince 2022 od 19.00 v hradecké Městské hudební síni (benefiční koncert pro Nadaci východočeské onkologie), v úterý 13. prosince 2022 od 18.30 na Novém Hradci v kostele sv. Antonína, v sobotu 17. prosince 2022 od 17.00 v kostele Nejsvětější Trojice na Kuksu, v úterý 20. prosince od 19.00 ve smiřické kapli Zjevení Páně, ve středu 21. prosince od 18.00 v Hradci Králové v evangelickém kostele. Své adventní turné zakončí Smíšený pěvecký sbor Smetana spolu s orchestrem KMČ Opočno těsně před Vánoci – v pátek 23. prosince od 18.00 v kostele sv. Prokopa (Přepychy jsou ovšem pro hradecké publikum trochu z ruky).

Smíšený pěvecký sbor Smetana podobně jako v předchozích letech spolupracuje s řadou umělců – s varhaníky Václavem Uhlířem a Radkou Piskačovou, s Litomyšlským symfonickým orchestrem, s The Šust Family Singers, s Královéhradeckým komorním orchestrem, s orchestrem KMČ Opočno aj.

Poslechnout si vánoční koledy v podání sboru Smetana lze i na třebechovickém Betlémském trhu v sobotu 10. prosince od 11 hodin. Výběr je prostě veliký, jako by si chtěl sbor Smetana vynahradit dva roky zákazů. Na každý pád platí, že sbor Smetana potěší vždy a svým vánočním programem zvlášť.

Mgr. Jiří Aubris

Sdílejte příspěvek